Temetői hírek

Tisztelt Ügyfeleink, Gyászolók, Temetőlátogatók!

 

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TEMETKEZÉSI KFT ÁLTAL ÜZEMELTETETT „ÉSZAKI TEMETŐBEN” A TEMETÉSI SZERTARTÁSOK 2020.06.02. NAPJÁTÓL A VÉDŐTÁVOLSÁGOK BETARTÁSA MELLETT ISMÉT ÜZEMEL A KORÁNYI ÚTI RAVATALOZÓ IS.

 

Az Önök egészsége érdekében a temetéseken a személyes kontaktussal járó részvétnyilvánítást vírusvédelmi okokból átmenetileg szíveskedjenek mellőzni!

 

 

 


 

2020. március 16.

Tisztelt Ügyfeleink, Gyászolók, Temetőlátogatók!

 

Magyarország Kormánya által az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményének elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről meghozott 41/2020.(III.11.) Kormányrendeletben foglaltakra figyelemmel a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesterének 2/2020.(03.14.) GT/Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. számú utasítása alapján a koronavírus járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzetben alkalmazandó temetési rend az alábbiak szerint módosul:

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TEMETKEZÉSI KFT ÁLTAL ÜZEMELTETETT „ÉSZAKI TEMETŐBEN” A TEMETÉSI SZERTARTÁSOK 2020.03.16. NAPJÁTÓL - A KORMÁNY VAGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÁLTAL ELRENDELT VESZÉLYHELYZET FENNÁLLÁSA ALATT - KIZÁRÓLAG AZ ELSŐ, FŐBEJÁRATI NYITOTT RAVATALOZÓBAN KERÜLHETNEK MEGTARTÁSRA.

 

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TEMETKEZÉSI KFT ÁLTAL ÜZEMELTETETT NYÍREGYHÁZA KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN ELHELYEZKEDŐ TEMETŐKBEN (OROS, BORBÁNYA, NAGYSZÁLLÁS, SÓSTÓHEGY, NYÍRSZŐLŐS) VÉGREHAJTOTT TEMETÉSI SZERTARTÁSOKON 2020.03.16. NAPJÁTÓL - A KORMÁNY VAGY AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÁLTAL ELRENDELT VESZÉLYHELYZET FENNÁLLÁSA ALATT – A ZÁRT RAVATALOZÓKBAN A GYÁSZOLÓK KÖZÜL KIZÁRÓLAG AZ ELHUNYT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI TARTÓZKODHATNAK, A TEMETÉSEN RÉSZT VEVŐ TÖBBI GYÁSZOLÓ A RAVATALOZÓ ÉPÜLETE ELŐTT RÓHATJA LE KEGYELETÉT.

Az Önök egészsége érdekében a temetéseken a személyes kontaktussal járó részvétnyilvánítást vírusvédelmi okokból átmenetileg szíveskedjenek mellőzni!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

2019. október 30.

 

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével egy új közösségi tér – kegyeleti emlékhely – került kialakításra Társaságunk kivitelezésében.

A Nyíregyháza Északi Temető területén eddig olyan emlékhellyel nem rendelkeztünk, melynél a meg nem született magzatok, és a korán elhunyt csecsemők hozzátartozói szeretteikre emlékezve leróhatták volna kegyeletüket.

Az Északi Temetőben a Korányi úti ravatalozó szomszédságában került kialakításra az emlékhely, mely több éves előkészítő munkát követően lakossági kezdeményezésre, a történelmi egyházak erkölcsi támogatása mellett valósult meg.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az emlékhely kialakítására, átérezve annak fontosságát, a kezdeményezés mellé állt és közel 1,5 mFt forrás biztosításával lehetővé tette annak kialakítását.

Társaságunk a Venczel család szobor adományát felhasználva a kegyeleti feltételeknek megfelelő közösségi teret alakított ki, mely segíti a gyász feldolgozását, helyszínt biztosít arra, hogy a gyászolók kissé elvonulva, esetleg sorstársaikkal találkozva elhelyezzék a kegyelet virágait és meggyújthassák az emlékezés lángjait.

A közösségi térnél felhasznált fehér carrarai márvány szobor egy angyalszárnyak között fekvő kisdedet ábrázol, amit egy fekete gránit alapzaton helyeztünk el.

Az emlékhely – kialakításából adódóan – lehetőséget nyújt virágok, gyertyák, mécsesek elhelyezésére is.

 

MNSZ DSCN0730

MNSZ DSCN0731

MNSZ DSCN0732

MNSZ DSCN0733

MNSZ DSCN0736